طرحها و پروژه های شاخص سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی در سال 98

پروژه های شاخص ۹۸ سازمان

سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی با توجه به رسالت خود و انجام تحقیقات کاربردی در حوزه مخابرات، الکترونیک، قدرت و فناوری اطلاعات طرح ها و پروژه های مختلفی را در سال ۹۸ انجام داده است که شاخص ترین آنها عبارت است از:

• فاز نیمه صنعتی رگولاتور جریان ثابت سامانه کمک ناوبری بصری فرودگاهی و فاز نیمه صنعتی چراغ Runway فرودگاهی
  • فاز نیمه صنعتی موتور و درایو آسانسور گیرلس
  • سیستم کنترل فرمان ورود به گیت کنترل تردد افراد با استفاده از اندازه گیری دمای بدن
  • کارگزاری توسعه توانمندیهای کارآفرینی و نوآوری در سطح استانهای کشور
  • سامانه داشبورد خبری تحلیلی هوشمند صدا و سیما
  • سامانه جامع نشریات علمی کشور

فاز نیمه صنعتی رگولاتور جریان ثابت سامانه کمک ناوبری بصری فرودگاهی و فاز نیمه صنعتی چراغ Runway  فرودگاهی

این طرح پیشنهادی، برای ساخت یک سیستم رگولاتور منبع جریان ثابت تهیه شده است که کاربرد آن برای سیستم روشنایی سری فرودگاه‌ها جهت کنترل سطوح پروازی است. توان خروجی این منبع جریان کلا ۵ کیلووات بوده و دارای ۴ خروجی موازی است. از آنجایی که در غلظت‌های مختلف هوا، نور دیده شده توسط خلبان متفاوت خواهد بود لذا جریان خروجی این منابع جریان به صورت استاندارد در ۷ پله، ۵ پله و ۳ پله قابل تنظیم است و هر چه جریان افزایش پیدا کند، شدت نور چراغ‌ها نیز افزایش می‌یابد. همچنین در این پروژه طراحی و تدوین دانش فنی یک دستگاه چراغ فرودگاهی از مدل Runway Edge جهت کمک به خلبان برای فرود مورد نظر است. اینگونه چراغ ها تجهیزات اضافه ای هستند که در کنار  سیستمهای  فرود به خلبان کمک خواهند کرد و مستقل از سیستم روشنایی شدت پایین هستند. شدت روشنایی این چراغها از برج کنترل قابل تغییر است.

فاز نیمه صنعتی موتور و درایو آسانسور گیرلس

این طرح پیشنهادی با هدف دستیابی به دانش فنی طراحی شده و ساخت موتورهای سنکرون مغناطیس دائم، برای کاربرد درایو مستقیم (گیرلس) در آسانسور در سه رنج مختلف توانی و تولید در رنج محدود است. طراحی و ساخت با  استانداردهای صنعتی و بین المللی برای موتور گیرلس ساخته شده است. همچنین ساخت یک نمونه درایو موتور سنکرون مغناطیس دائم با کاربرد آسانسوری از اهداف پژوهشی است. این نوع از درایو ها با کنترل دقیق سرعت و گشتاور موتور الکتریکی این قابلیت را به سیستم درایو آسانسور می دهد که گیربکس بطور کامل از سیستم بالابر حذف شود و موتور الکتریکی به صورت مستقیم با این سیستم در ارتباط باشد و حتی در سرعت های بسیار پایین به راحتی بار مورد نظر را با کمترین لرزش و گشتاور مورد نیاز حرکت دهد.

این طرح پیشنهادی با هدف تامین نیاز مبرم و ضروری برای گذرگاه های ورودی به کشور و حتی برای کنترل ورودی افراد در درب های وردی سازمان ها طراحی و ساخته شده است تا بتواند دمای بدن افراد را با سرعت اندازه گیری نموده و فرمان باز شدن به گیت ها را بدهد. ساختار دستگاه به گونه ای است که چنانچه دمای اندازه گیری شده از فرد بیشتر از حد مجاز تعیین شده باشد، در اتاق فرمان آلارم شنیده می شود و درب گیت باز نمی شود. همچنین تعداد افراد و دمای بدن آنها ذخیره می شود و قابلیت ذخیره دما را دارد تا بتوان در روزهای آینده وضعیت افراد را تحلیل کرد. این دستگاه در دو مدل قابل حمل و نمونه نصب در درگاه ورودی ساخته شده است و قابلیت نصب دوربین را نیز دارد.

کارگزاری توسعه توانمندیهای کارآفرینی و نوآوری در سطح استانهای کشور

با توجه به مزیتهای حوزه استارت آپ ها طی سالیان اخیر توجه زیادی از جانب بخش خصوصی و دولتی به این حوزه به وجود آمده است. از جمله سازمان فناوری اطلاعات ایران اقدام به اجرای طرحی با عنوان “توسعه توانمندی¬های نوآوری و کارآفرینی در سطح استان¬های کشور” نموده است. اهداف این طرح عبارتند از:

• راه¬اندازی یک بانک اکوسیستم نوپا در هر منطقه
  • پشتیبانی و مشارکت در برگزاری رویدادهای مرتبط با نوآوری در مناطق مختلف کشور

در این طرح، کشور به پنج منطقه جغرافیایی تقسیم و انجام طرح در هر منطقه به یکی از کارگزاریهای مربوطه محول شده است. پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد داشنگاهی به عنوان کارگزار سازمان فناوری اطلاعات ایران مسئولیت کارگزاری منطقه یک شامل شش استان یزد، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، ایلام و قم را برعهده گرفته است.

سامانه داشبورد خبری تحلیلی هوشمند صدا و سیما

این سامانه با استفاده از یادگیری عمیق و الگوریتم های زبان طبیعی در علم هوش مصنوعی برای پایش اخبار خبرگزاری ها و شبکه های اجتماعی منتخب (توییتر، تلگرام و ..) به صورت آنلاین و در لحظه ایجاد شده است که توسط داشبورد کاربری مدیریتی و خروجی گزارش های مدیریتی امکان مدیریت اخبار را به کاربران و مدیران ذینفع می‌دهد. این سامانه جهت تحلیل خبر از شش بخش اصلیِ جمع آوری داده، ذخیره‌سازی، پیش‌پردازش، پردازش و تحلیل ، مصورسازی و دسترسی که از طریق یک واسط کاربری تحت وب قابل مشاهده است، تشکیل شده است. از قابلیت های این سامانه میتوان به تحلیل و پردازش اخبار و موراد از جمله اخبار فوری، منابع اخبار و زنجیره نشر یک خبر، اخبار مرتبط، دسته بندی و یکسان سازی اخبار، تشخیص نقل قول در خبر، تشخیص احساس متن در شبکه های اجتماعی و … اشاره کرد.

سامانه جامع نشریات علمی کشور

رایمگ، سامانه یکپارچه نشریات ادواری علمی کشور به همراه مدیریت انتشارات نشریات است که تمامی فرآیندهای دریافت، ارزیابی، ویراستاری، صفحه‌آرایی و انتشار الکترونیکی نشریات علمی را در بر می گیرد. این سامانه به منظور مدیریت بهینه نشریات علمی طراحی و پیاده‌سازی شده است و با استفاده از نرم‌افزارهای متن باز و براساس استاندارد نشریات معتبر بین‌المللی طراحی و پیاده‌سازی شده است. از مهمترین ویژگیهای این سامانه، طراحی سایت نشریات به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی است. رایمگ، نخستین سامانه جامع نشریات علمی کشور است که تمام فرایندهای مرتبط با نشریات (از ارسال مقاله توسط نویسنده تا چاپ نشریه) را به صورت متمرکز پوشش می دهد. سامانه رایمگ بر اساس تفاهم نامه میان مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی ایجاد شده است.