گروه پژوهشی نانو الکترونیک
گروه پژوهشي نانو الکترونيک جهاد دانشگاهي واحد خواجه نصير الدین طوسي از سال1387 در حوزه علوم و فناوري میکرو و نانو با زمینه تخصصی نانو و میکروالکترونیک فعالیت های پژوهشی متعددی داشته است. رسالت گروه پژوهشی نانوالکترونیک انجام پژوهشهای کاربردی در حوزه فناوری میکرو و نانوالکترونیک در راستای اهداف کلان کشور میباشد و این گروه تاکنون موفق به انجام چندین طرح پژوهشی با رویکرد تجاری سازی با حمایت سازمانها و نهادهای علمی کشور از جمله معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری شده است. پژوهشگران گروه نانوالکترونیک با شناخت زیرساختهای علمی کشور و تجهیزات و توانایی های داخلی، هدف خود را زمينه سازي براي طراحی، ساخت و معرفی محصولات داراي فناوري برتر به بخش صنعت و بازار و بهره گيري از دستاوردهای دانش بنيان داراي ارزش افزوده بالا قرار داده اند.
استفاده از مواد نو ظهور با خواص ويژه و بهره گيري از آخرين يافته هاي علمي امکان ساخت قطعاتي با ابعاد کوچک، دقت بالا و کارايي بيشتر را فراهم آورده اند. در اين راستا و در جهت دستيابي به اهداف مورد نظر مي توان گفت فعاليت هاي این گروه، حوزه گسترده اي از عرصه هاي نوين و راهبردي میکرو و نانوالکترونيک را در بر مي گيرد. فناوري میکرو و نانو داراي عرصههاي بسيار وسيع و متنوعي بوده و تقريباً در تمامي صنايع تاثيرگذار خواهد بود. زير مجموعه هاي تخصصي مرتبط با این مجموعه شامل ساخت ادوات میکرو و نانوالکترونيکی، نانوفوتونيکی، ادوات میکروالکترومکانیکی و کاربرد مواد نانوساختار در حوزه های مختلف می باشد. از جمله حوزه های توانمندی گروه پژوهشی نانوالکترونیک می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
انواع میکرو و نانوحسگرها
شیشه های هوشمند
آشکارسازها و آنالایزرهای تشخیص گاز ( به ویژه گازهای دارای جذب در ناحیه مادون قرمز مانند منوکسید کربن، دی اکسید کربن، متان و …)
سیستمهای میکرو الکترومکانیکی(MEMS) و نانو الکترومکانیکی (NEMS)
سلول های خورشیدی نانوساختار
این گروه پژوهشی مجهز به آزمایشگاه نانو شامل اتاق تمیز و اتاق تاریک جهت انجام فرایندهای ساخت و مشخصه یابی می باشد که از جمله می توان به سیستم لایه نشانی کندوپاش و طیف سنجی اشاره کرد.